Creșterea capacității de informare corectă pentru populație

Descrierea  problemei

Multe persoane sunt dezorientate de noianul de informații vehiculate în spațiul public, neștiind care sunt credibile și care nu (ex: informații care nu se bazează pe date științifice, fake news, acțiuni de manipulare etc). În același timp, în anumite contexte, e nevoie de eforturi care să susțină capacitatea statului de a transmite în timp real mesaje critice pentru implementarea politicilor publice (ex: capacitatea DSP-urilor de a gestiona apeluri / întrebări / sesizări de la populație).

Pentru aceste provocări e nevoie de construirea unor soluții care să permită o informare corectă și eficientă pentru un număr cât mai mare de persoane.

Aspecte ale problemei

sesizate de cei care au completat formularul

  • Problema imensă este că oamenii golesc stocurile de alimente și medicamente;
  • Nu toți au internet, mai ales bătrânii, trebuie mai multe detalii și avertizări spuse la TV;
  • Să facem grupul de persoane vulnerabile să înțeleagă carantina, să îi facem să înțeleagă că nu orice zvon este real, să îi învățăm să înțeleaga că nu trebuie să își facă provizii de război;
  • Eliminarea de știri false din media și online;
  • Frica de necunoscut care a generat anxietate și panică printre oameni;
  • Sprijin pentru TelVerde;

Dacă reprezinți o organizație care vrea să contribuie la soluții pe aceasta speță, te rugăm completează formularul de mai jos cu resurse / soluții.

Dacă vrei să ne ajuți să înțelegem anumite nuanțe / contexte ale acestei spețe, te rugăm să completezi formularul de mai jos cu nevoi / probleme.

Ne poți scrie direct, aici:

help@entreprenation.ro

© Copyright 2020. Entreprenation All Right Reserved